2021-02-05

大街週報:Issue 466 (2021.1.24-30)

 -樂園第三度暫停開放第 55 - 61 天-
自樂園暫停開放後都一直未有踏足度假區,本週剛好到度假區酒店,就一於睇睇有咩新資訊帶畀各位讀者,而上圖係樂園目前閉門深鎖的情況。雖然依家樂園暫停開放,但部分演藝人員仍努力為樂園重開做緊準備,亦襯呢段時間繼續在樂園不同位置進行粉飾工程。

從樂園大閘觀察,可以見到裏面已經放咗一個貼有安心出行二維碼的告示牌。

香港迪士尼樂園酒店增強咗前台燈具上的 15 週年裝飾元素,可以見到燈柱部分新增咗金色造型絲帶。

入住度假區酒店賓客,參與並完成賀年尋尋"樂"遊戲後,可獲得「克拉貝兒」(Clarabelle Cow) 利是封一個。

樂園仲未開農曆新年點算?唔洗怕!度假區酒店已經準備好同大家過返個「食、買、小旅行」奇妙新春體驗。迪士尼牛氣明星「克拉貝兒」(Clarabelle Cow) 首次嚟到香港,聯同其他迪士尼朋友以賀歲服飾在酒店隨時驚喜現身同大家拜年。

詳盡報導:迪士尼牛女克拉貝兒於香港迪士尼樂園酒店與賓客喜迎牛年
今年大初三剛好撞正情人節,而香港迪士尼樂園度假區酒店獨一無二的童話氣氛一直以來深受愛侶歡迎。入住前可以將房間添加情人節主題佈置,令呢敞旅程更添屬於你與另一半的奇妙回憶,再到餐廳享用浪漫情人節甜蜜盛宴,千祈唔好忘記在商店預早為對方挑選禮物。


慶祝度假區 15 週年,「夢想家小店」推出 15 週年榛子朱古力、15 週年慶典米奇朱古力以及一盒六粒 15 週年夢想家小店朱古力禮盒。有興趣一於襯週未到迪士尼探索家度假酒店品嚐一下!

提提你!迪士尼探索家度假酒店「夢想家小店」目前暫停營業,有興趣購買朱古力的賓客,可以落一層去到「星航圖咖啡廳」選購。

香港迪士尼樂園酒店「皇庭禮品店」貨架擺上農曆新年裝飾。

度假區商店最近引入以唔同米奇花紋做設計的 Disney Homestead 家品系列,當中的香薰蠟燭散發出優雅清香,為家中添上一陣清幽氣氛。

度假區商店最近追加咗米妮 Pancake 鑊!

週未在家中睇返場戲或者煲下劇又點少得香口爆谷呢?近期引入的米奇或薄餅星球三眼仔夾公仔機主題爆谷機就大派用場啦!

近年香港迪士尼樂園度假區甚少推出中至大型收藏塑像,估唔到近日居然見到呢座由 Q-Fig Max 設計的《幻想曲》(Fantasia) 80 週年魔法師學徒米奇收藏塑像在商店貨架上。

呢個大眼公仔系列,只要放在手掌就會發光!發光部份有魔法師學徒米奇頂帽、米妮蝴蝶結同埋醫神胸口裝置等。

除咗 nuiMOs 農曆年新裝上市外,仲有多款不同設計新裝登場,最特別係兩款小背囊。

分別以香港迪士尼樂園及 Pixar 標誌圖案做設計的T恤上架,不過圖左.一款設計相當奇怪。

沒有留言:

發佈留言